Hitvallásunk

Az Új Sipos, ahogy erről a "Halászkert" megnevezés és a korabeli berendezés is tanúskodik,  Óbuda kiveszőfélben lévő  polgári éttermei  közül a "haléttermek" hagyományait követi. A fenti jellegzetességen a 19. és 20. századi magyar konyha ízeit kívánja felvonultatni, az elkészítésben és tálalásban a 21. századi, budapesti gasztronómiai trendeket követve. Természetesen figyelünk az egészséges táplálkozás szempontjaira is.

Arra törekszünk, hogy mindehhez kizárólag minőségi (általunk is válogatott és ellenőrzött) magyar alapanyagokat használjunk.  Ezeket Budapest és környéke kistermelői szállítják be. Példaként megemlítünk közülük néhányat: a No Bull Co. a friss hús beszállítója, a Szabadi-Szabadi a savanyúságé, a Harcsa-filé a halaké, míg az André sajtüzem a sajtoké..

Ha nem lenne ma már kissé megkopott a címke, talán a "Kockás abrosz jó kadarka" jellemezné legjobban az éttermünket. Nemcsak az épület, a belső terek és az ételek idézik a 19. századi Óbuda hangulatát, de a pincérek is azzal az eleganciával és szakértelemmel végzik a munkájukat, amivel Krúdy Gyula kortársai tehették anno.

Az a vágyunk, hogy  nálunk a "polgár" is "úr"-nak érezhesse magát, úgy hogy mindezzel ne tehelje meg túlságosan a pénztárcáját...

Nagyon reméljük, hogy törekvéseinkkel és munkánkkal magunk is hozzájárulhatunk szűkebb környzetünk, a Fő tér újbóli otthonossá és mozgalmassá tételéhez, hogy ezzel visszanyerje a régebben meghatározó helyét Budapest vendéglátásában.

 
Címünk: Új Sipos Halászkert – 1033 Budapest, Fő tér 6.
Nyitva tartás: Hétfő–Péntek: 12 – 22 | Szombat: 12 – 23 | Vasárnap: 12 – 21
Kapcsolat: (+36 1) 388-87-45 | E-mail: