Cigányzene

A zenészeink a téli időszakban általában a "Zene teremben" játszanak (a cimbalom fix elhelyezése miatt), de természetesen a prímás bejárja az egész éttermet. A kertben és a teraszon áprilistól októberig játszanak.  Elsősorban magyar népzenei és világzenei válogatásokat, illetve mindenki által ismert slágereket hallhatnak tőlük.

Tagok: Lendvai Ferenc prímás, id. Dombi János cimbalmos, id. Domokos Ferenc bőgős és Horváth Jenő hegedűs.


Lendvai Ferenc, zenekarvezető

1977. február 1-én született Budapesten. Nagyapja, id. Lendvai Ferenc karmester, nagybőgős indíttatására négyéves korában kezdett cigányzenét tanulni. Klasszikus tanulmányait a Molnár Antal Zeneiskolában és a Weiner Leó Zeneművészeti Konzervatóriumban, szakmai gyakorlatát a kalocsai Hilton Szálló éttermében végezte. Első önálló zenekarát szeretett nagyapja közreműködésével, a Kossuth hajón alapította 1993 nyarán. Ez év decemberében, tizenhat évesen megszakította klasszikus tanulmányait, mert felkérést kapott egy brüsszeli étteremből. 1995-1996 között az Astoria szállóban játszott szalonzenét, majd egy évig a németországi Westerlandban. 1998 elején Párizsban a Paprika Étteremben zenélt, az év szeptemberétől pedig a 100 Tagú Cigányzenekar szólóprímása. Velük is járja a világot, turnéztak Ausztriában, Franciaországban, Oroszországban, Litvániában, Finnországban, Skandináviában, Közép- és Kelet-Európa országaiban, Portugáliában, Olaszországban, Svájcban, a Benelux államokban és még további országokban. Saját zenekarával is eleget tesz külföldi felkéréseknek. Eddigi karrierje során sok híres embernek is játszott: politikusoknak, színészeknek (Ben Affleck, Eddie Murphy, Alain Delon, Sharon Stone, Jean-Paul Belmondo); Hongkongban együtt lépett fel Jamiroquaival és Luciano Pavarottival, Monacóban Shakirával és a Gipsy Kingsszel. Az 1999-es, illetve 2008-as Országos Prímásversenyen I. helyezést ért el. Zenekarának létszáma általában 4-6 fő között váltakozik. Zenei kínálatában megtalálhatóak "hírös nóták", verbunkosok, világzene, örökzöldek, nyitányok, operák, operettek, könnyűklasszikusok, filmzenék. 2005-től játszanak az Új Sipos Étteremben, ezzel is öregbítve a halászkert hírnevét.


id. Dombi János ("Patyó"), cimbalmos

1964. június 14-én született Budapesten. Tanulmányait hatéves korában kezdte a Rózsa Ferenc utcai zeneiskolában, majd négy évig a Stúdióban. Legelső zenekarát 1981-ben alapította, előbb Kőhalmi Dezsővel, később a Budapest Szállóban Bangó Bélával zenélt együtt. Játszott többek között Japánban, Hollandiában, Franciaországban, Csehországban, Törökországban, Németországban és Svájcban is. Magyarország majdnem minden jobb éttermében megfordult. Az Új Sipos Étteremben öt éve játszik Lendvai Ferenc zenekarában.


 

 

 

 

 

 

 

id. Domokos Ferenc, nagybőgős

1950. július 24-én született Veszprémben, zenészcsalád gyermekeként. Zenei, valamint általános és középiskolai tanulmányait Veszprémben végezte. Katonai szolgálata alatt megnyerte a hadsereg Ki Mit Tud? játékát. Leszerelése után a Budapesti Táncegyüttesben dolgozott. 1974 után kezdett "vendéglátózni", Budapest több nagyhírű szállodájában zenélt együtt kiváló prímásokkal. A világhírű 100 Tagú Cigányzenekar alapító tagja. Bejárta Európa összes országát, de játszott Brazíliában és az afrikai Togóban is. Évek óta állandó nagybőgőse keresztfia, Lendvai Ferenc együttesének.


 

 

 

 

 

 

Horváth ("TanárÚr") Jenő, hegedűs, prímástanuló

1989. augusztus 19-én született Budapesten. Négyéves kora óta hegedül, zenei tanulmányait a Tóth Aladár Zeneiskolában kezdte. Két évig volt tagja a Rajkó Zenekarnak. Jelenleg a 100 Tagú Cigányzenekar ifjúsági zenekarában és az Új Sipos Étteremben, Lendvai Ferenc zenekarában játszik prímástanulóként.

 
Címünk: Új Sipos Halászkert – 1033 Budapest, Fő tér 6.
Nyitva tartás: Hétfő–Péntek: 12 – 22 | Szombat: 12 – 23 | Vasárnap: 12 – 21
Kapcsolat: (+36 1) 388-87-45 | E-mail: